Monday, January 08, 2007

outskirts of montreal


ponos kanadske muzicke produkcije sastav Arcade Fire ovog proleca objavice svoj drugi po redu album 'Neon Bible'. veci deo pesama je sniman uzivo u maloj crkvi na obodu Montreala, koja je ovom prilikom pretvorena u studio, a nekoliko njih u madjarskoj prestonici u pratnji kompletnog simfonijskog orkestra i tridesetoclanog vojnog hora. u ulozi savetnika tokom snimanja pojavljuje se legendarni Bob Johnston, covek koji je odgovoran za brojne radove mnogih muzicara iz '60tih, medju kojima su i Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash...
po njemu nove Arcade Fire pesme imaju The Beatles prizvuk, a za neke od njih tvrdi da su bolje od bilo cega sto je John Lennon ikada napisao.

kampanja je uveliko krenula, njihovi februarski koncerti su rasprodati za svega nekoliko minuta, a diskografska kuca Merge Records ulaze velike napore kako bi sto bolje promovisala plocu koja ce sasvim sigurno postati njihovo najprodavanije izdanje do sada.

pesma koja otvara ovu plocu je ujedno i prvi single, i cini mi se najbolja moguca najava onog sto cemo cuti na njoj...

un, deux, trois, du miroir noir!

Arcade Fire - Black Mirror (mp3)

... na ploci ce se naci i nova studijska verzija pesme 'No Cars Go', visegodisnjeg koncertnog favorita koja je fanovima poznata sa njihovog demo materijala!

No comments: