Tuesday, January 23, 2007

election day



nakon razilazenja sa diskografskom kucom Lookout!, kultni bend sa istocne obale Ted Leo & the Pharmacists svoju novu cetvrtu po redu plocu objavice za cikaski Touch & Go Records. dok cuveni izdavac dodaje jos jedno veliko ime svom roosteru, bend dobija iskusnu ekipu, koja ce sasvim sigurno sa uspehom podrzati sve njihove akcije. zadovoljstvo je obostrano...

Ted Leo uziva poseban status u indie muzickoj produkciji pre svega zbog svoje velike iskrenosti i izuzetno korektnog odnosa prema fanovima, koji je gotovo nepromenjen jos iz vremena njegovih pocetaka na hardcore sceni americke prestonice. on i dalje zivi punk, ali je njegova muzika sve vise pop. njegove pesme su oduvek bile mala kritika globalnih tendencija i drustva u kome zivimo, ali uz obavezan i vrlo precizan osvrt na politicki establisment.

na novu plocu se cekalo gotovo tri godine, ali se od tada malo toga promenilo... sledi da je ova ploca u ideoloskom smislu sasvim logican nastavak prethodne... jasna, sirova i prilicno ostrascena, uostalom kao i sam njen autor.

na ploci 'Living with the Living' se nalazi petnaest potpuno novih pesama, za ciju je produkciju odgovoran njegov veliki prijatelj Brendan Canty, nekadasnji bubnjar sastava Fugazi, a danas sve uspesniji muzicki producent.

datum izlaska ploce je 20.mart!

Ted Leo & the Pharmacists - The Sons of Cain (mp3)

... inace, ovo je nedelja u kojoj ce pojaviti veliki broj novih i zanimljivih izdanja, medju kojima je i prvi ozbiljni pretendent na plocu godine 'Wincing the Night Away' sastava The Shins, ali i nove ploce za Of Montreal, Clap Your Hands Say Yeah, Julie Doiron etc.

No comments: