Tuesday, January 16, 2007

revolutionary sentiments


ovo je godina u kojoj ce fanovi Broken Social Scene kolektiva ima mnogo razloga za radost, jer ce mnogi od clanova ove super-grupe sa svojim maticnim bendovima ili solo imati potpuno nova izdanja... isti ti fanovi ce vam reci da Charles Spearin i Andrew Whiteman kada su zajedno prave najlepsu buku na planeti. dok prvi sa svojim sastavom Do Make Say Think otprilike nastavlja u istom maniru, ovaj drugi sa svojim projektom Apostle of Hustle pravi bitno drugaciji ugodjaj.

Apostle of Hustle je bend kroz koji Andrew Whiteman preispituje svoje latino poreklo, zvucno istrazujuci worldmusic teritorije, pri cemu nikako ne zapostavlja svoje veliko gitarsko iskustvo. bend svojom novom plocom pokusava da dopre do slusaoca do kojih njihov debut album 'Folkloric Feel', nije uspeo. plocu je snimao van Toronta, u drustvu brojnih prijatelja od koji je verovatno najznacajniji Marty Kinack, covek koji sve ove godine direktno odgovoran za cudesan zvuk na koncertima sastava Broken Social Scene.

na ovoj ploci se zaista dosta toga desava, mnogo razlicitih ritmova koji dominiraju, prijatne melodije i na momente nesto drugaciji, ali opet pristupacni zvuci. stilovi se prosto stapaju jedan uz drugi, gde ritam prestaje pojavljuju se gitare, a afro-cuban uticaji se mesaju sa onim na koje smo navikli slusajuci njegov veliki bend. ova ploca je daleko neposrednija i sadrzajnija od prethodne, prilicno egzoticna, ali i vrlo precizna u svojoj nameri da osvoji neke nove slusaoce.

plocu 'National Anthem of Nowhere' pocetkom februara objavice diskografska kuca Arts & Crafts.

uzivajte!

Apostle Of Hustle - My Sword Hand's Anger (mp3)

... nedavno se pozalio kako mu je Leslie Feist 'ukrala' prateci bend, ali sudeci po najavama, izgleda da je citava ekipa ponovo na okupu.

No comments: