Tuesday, January 30, 2007

gemini tactics


ova ploca je nastala kao posledica provedene zime u Norveskoj, zemlji iz koje dolazi majka njegovog deteta, u kojoj je njihova devojcica rodjena, i u koju su jednostavno morali da odu... tamo je jedva izdrzao, po povratku kuci nista se nije promenilo, on postao je nepodnosljiv, a zena i kcerka su ga napustile. posvetio se alkoholu, ali na srecu i pisanju pesama, koje je zapoceo boraveci na severu naseg kontineta.

pokusavajuci da pobegne od sebe, mraka i totalne depresije Kevin Barnes proizvodi vedre i razdragane pop minijature. njegove pesme postaju mala ispovedaonica otvorena za javnost... krajnje introspektivne, prepune emocija, velikih istina, ali i velikih priznanja. ovaj genijalan i neodoljiv spoj mracnih tekstova i vedrih melodija krasi plocu 'Hissing Fauna, Are You The Destroyer?', potpuno novu u karijeri njegovog sastava Of Montreal.

sve one ritmicne harmonije inspirisane muzikom sezdesetih i sve prisutan ekperimentalni duh mozemo cuti i na ovoj ploci, ali i dosta toga jos, od uzasno melodicnih bass deonica i psihodelicnih disko refrena, do glam momenata i vokalnih egzibicija karakteristicnih za izvodjace kao sto je Prince. dosta toga se promenilo,ali ne brinite, karneval se nastavlja... Of Montreal i dalje zvuce kao The Beatles, zapravo kao njihova sumanuta verzija.

prepuni apsurdnih naslova, tekstovi prikazuju Barnesa u najmracnijem izdanju do sada. on je nepodnosljivo lican, na mometne paranoican, ali kao i do sada prilicno duhovit. neki od najblistavijih pasaza koje smo culi u poslednje vreme se nalaze bas ovde, imajte strpljenja i pokusajte da ih pronadjete...

diskografska kuca Polyvinyl Records je imala ozbiljan problem kako da odebere pesmu koja bi kao premijerni single predstavila ovu plocu, kontaktirani su i njihovi veliki fanovi, ali niko nije uspeo da odgovori... kada preslusate plocu shvaticete i zasto... na njoj ima potencijalnih singlova, zapravo koliko i pesama.

svakom novom plocom Kevin Barnes uspesno prevazilazi sebe, ali je ovog puta, cini se, prevazisao i ostale... cosmic pop!

ne propustite!

Of Montreal - Heimdalsgate Like a Promethean Curse (mp3)

... i kako to obicno biva u medjuvremenu je sve doslo na svoje mesto, porodica je ponovo na okupu, a mala Alabee svojim glasom otvara ovu plocu...

1 comment:

Anonymous said...

great album from a great band ;)
btw, cool recenzija!