Thursday, January 25, 2007

favela breakbeats


Curitiba, Brazil...
moram priznati da za ovaj grad nisam cuo do pre par godina, kada je njihov lokalni club Atlético Paranaense, osvojio brazilski sampionat u fudbalu. nekoliko godina kasnije, sastav Bonde do Role, iz istog mesta krece u osvajanje Brazila, ali i ostatka planete...

ovaj trio je prosle godine otkrio sve uticajniji americki producent Diplo, koji je kao jedan od razloga pokretanja sopstvene etikete Mad Decent naveo i objavljivanje debitantskog singla ovog mladog brazilskog benda.

to ih je dovelo do letosnjih nastupa sa njihovim prijateljima iz sastava Cansei de Ser Sexy, sto im je donelo prilicnu popularnost. ljudi su poceli da pricaju o novoj brazilskoj indie atrakciji koja pevajuci na maternjem jeziku na spektakularan nacin spaja hip hop i neocekivane samplove uz neodoljiv funk ritam, sto je nedavno rezultiralo potpisivanjem ugovora sa prestiznom londonskom etiketom Domino Records.

'Gasolina' je potpuno novi single, izlazi ove nedelje kao prva najava njihovog debut albuma, koji ce se pojaviti sredinom proleca.

zabava moze da pocne...

Bonde do Role - Gasolina (extended mix) (mp3)

... tokom leta nastupace na mnogim evropskim festivalima, pa eto prilike da ih mozda vidimo i kod nas...

No comments: