Sunday, January 14, 2007

journals in bed


michiganska diskografska kuca Asaurus Records je svakako jedan od najpoznatijih CD-R izdavaca u Americi. uglavnom su tu rezani diskovi sa rucno pravljenim omotima, ali se ponekad pojavi i poneko kasetno izdanje ili pak pravi CD. bas u tom formatu pojavio se drugi po redu album njihovog najpopularnijeg benda, bostonskog tria Pants Yell!.

troje prijatelja koji vec nekoliko godina zive u istom gradu, pohadjaju istu skolu i imaju ovaj mali bend svoju novu plocu su nazvali 'Recent Drama'.

bend je postao cuven po tome sto je otvarajuci koncerte za Jens Lekmana, redovno svirao i obradu jedne od njegovih pesama. sa druge strane clanovi benda su veliki fanovi ostrvskog popa, i na to su veoma ponosni. njihove pesme su jednostavne i prijatne, poput onih kakve su u mladosti pisali Stuart Murdoch ili Stephen Pastel. zaista je tesko definisati trenutak, ali oni to postizu sa neverovatnom lakocom. oni su odrasli, ali kao da im to ne odgovara, i upravo o tome pevaju u svojim pesmama, introspektivno i krajnje nenametljivo. naravno tu su i bivse ljubavi...

za savrsenu pop pesmu, nekad je tri minuta i previse...

Pants Yell! - Your Feelings Don't Show (mp3)

... i jos da dodam... devojka lupa bubnjeve...

No comments: