Tuesday, December 05, 2006

couple-core


mladi i zaljubljeni!
moram priznati da nisam obratio paznju na ovaj bend dok u jednom uglednom magazinu nisam procitao, kako je njihov nastup opisan kao nezaboravno iskustvo, pri cemu autor teksta uopste nije uspeo da vidi clanove benda, iako je to pokusavao tokom citavog nastupa.

Matt & Kim su se sreli negde u Brooklinu pre dve godine, najpre su se zaljubili jedno u drugo, a potom resili da oforme bend. nisu imali muzicko iskustvo iza sebe, nisu imali predstavu kako bi njihova muzika trebala da zvuci, niti su uopste umeli da sviraju bilo koji instrument. ali, to im nije nimalo smetalo, ona je odabrala bubnjeve(!), a on synth.

trude se da zaobilaze klubove, uglavnom nastupaju na kucnim zabavama, u podrumima, napustenim skladistima... bina ne postoji, fanovi su oko njih, samo oni iz prvih redova imaju privilegiju da ih vide. njihova muzika je krajnje jednostavna, ono sto njih cini posebnim je ogromna kolicina energije koju ovaj bend proizvodi dok nastupa uzivo. njihovi nastupi se uglavnom pretvaraju u velike zabave, kada je bend veseo i raspolozen, retko ko ostane ravnodusan, a oni zaista uzivaju u tome.

tokom proleca snimljen je demo, koji je ove jeseni zvanicno objavljen kao njihov istoimeni debut album. svu tu pozitivnu energiju sa njihovih nastupa trebalo je preneti na plocu, a da li su u tome uspeli, imate priliku da cujete...

speed pop!

Matt & Kim - Yea Yeah (mp3)

... proverite i video za ovu pesmu, koji je pravi primer kako vam ne treba mnogo novca da napravite nesto zaista posebno...


No comments: