Sunday, December 17, 2006

tinkling bell


jos jedan dobar razlog da volite grad Cleveland, pored lokalnog nba tima mogao bi biti sastav jednostavnog imena Bears. dvojica lokalnih fanova koje je dugogodisnje prijateljstvo i impresivan muzicki ukus navelo da naprave zajednicki bend, kako bi svirali muziku poput one koju inace slusaju.

prekretnica u nihovoj karijeri se desila onog momenta kada su snimili svoju prvu pesmu, i pustili je svojim prijateljima. ohrabljeni njihovim euforicnim reakcijama, svoje pesme su rezali na discove i delili na koncertima bendova koje inace vole. nakon toga hype je nezaustavljivo krenuo. svih trinaest pesama koje su snimili do tada nalazi se na njihovom istoimenom debut albumu, koji se pojavio tokom leta. do tada nisu imali niti jedan zajednicki nastup uzivo, pa su morali pozvati jos cetvoro svojih drugara, kako bi pesme koje su snimili uspesno izveli pred publikom. naravno i reakcije publike su bile sjajne, pa su imali to zadovoljstvo da gostuju na jednom od koncerata sastava Camera Obscura, sto za sada ovaj mali bend smatra vrhuncem svoje karijere.

njihove pesme su ponekad gorke, uglavnom slatke, ali uvek sarmatne u svojoj interpretaciji, jednostavne i nenametljive bez obzira na sadrzaj. kao da ste ih vec negde culi, ali zapravo ne znate gde... uzore nije tesko prepoznati, ali oni su sve, samo ne njihova kopija.

proverite zasto bi mnoge devojke volele da su ove pesme posvecene bas njima, zasto ih lokalni mediji nazivaju odgovorom americkog srednjeg zapada na Belle & Sebastian, i zasto je godina pred nama zapravo njihova!

odgovor sledi...

Bears - Never Have to Guess (mp3)

njihova debitantska ploca mozda i nije savrsena, ali ce sledeca sasvim sigurno biti... band to watch!

No comments: