Sunday, December 24, 2006

depressing lounge


kada sam svoju dragu prijateljicu pocetkom prosle godine poslao na koncert ovog malog benda, razlog je bio veoma jednostavan svedska melanholija. do tada su imali samo jedan objavljen single i tek poceli da ozbiljnije grade svoju karijeru. dve godine kasnije stvari su bitno drugacije, pre desetak dana odrzali su svoj stoti nastup, imaju sjajan debut album i sve veci broj obozavalaca.

cetiri devojke nastanjene u Göteborgu, vec nekoliko godina nastupaju pod imenom Audrey. debitanstki album 'Visible Forms', pojavio se pocetkom leta na maloj svedskoj etiketi A Tenderversion Recording. sjajne reakcije muzicke javnosti su potvrda da su na dobrom putu, devojke su dobile neophodnu sigurnost, a njihovi nastupi postali sve atraktivniji. u njihovim pesmama sve je neocekivano sarmantno i atmosfericno. post rock pasazi upakovani u mracni i melanholicni pop, izgubljeni negde na pola puta izmedju Cat Power i Low uticaja. sjajni vokalni aranzmani upotpunjeni gitarskim egzibicijama i malim klavirskim dodacima. nakon prvih taktova shvaticete da su njihove pesme nesto vise od onih sladunjavih pop momenata na koje smo navikli slusajuci bendove sa severa kontinenta. depresivna muzika od koje vam i nece biti tako lose.

da ste se sa ovom plocom po prvi put susreli tokom leta, mozda vam i ne bi toliko prijala, ali danas, to je vec pravo uzivanje...

Audrey - Mecklenburg (mp3)

... nakon raspada The Organ, mozda bas one postanu vas novi omiljeni all-girl bend.


No comments: