Thursday, December 14, 2006

killer songwriter


na poslednjem koncertu sastava Voxtrot u njihovom rodnom Austinu, u sred nastupa, na bini se pojavila devojka obucena poput junakinje jedne od pesama sa aktuelnog albuma sastava Midlake, noseci flasu sampanjca u rukama koju je podelila clanovima benda i sretnicima medju fanovima. razlog je bio vise nego jednostavan, te veceri je klavijaturista/gitarista benda Jared Von Fleet slavio 24. rodjendan.

nekoliko nedelja kasnije pojavilo se njegovo premijerno solo izdanje. 'Falls' EP je samizdat, sadrzi sest pesama i prva je ploca u solo karijeri za ovog mladog momka, koji nastupa pod imenom Sparrow House. ove pesme navodno odgovaraju godisnjem dobu u kome su objavljene, pri cemu autor naglasava kako ce pokusati da svaki naredni period dobije slicno izdanje.

'When I Am Gone' je pesma koja zauzima centralno mesto na ovoj ploci, ciju smo demo verziju obozavali s pocetkom godine, koju je autor navodno vise puta pokusavo da snimi u kvalitetnijim uslovima, ali nikako nije uspevao u tome... to je pesma u kojoj ovaj decko iz Teksasa, na svega cetiri kanala demonstrira svoj raskosni songwriterski talenat i u duhu Nick Drakea, na krajnje jednostavan i sebi svojstven nacin odaje pocast velikom Elliott Smithu. ovo je pesma koja vas pazljivo vodi u malo putovanje kroz emocije, jasno definisuci svoje krajnje domete. diskretna u svojoj lepoti ona odoleva vremenu i prosto ne dopusta da je zaboravite.

'Come on take me down
Once it’s lost you know we won’t ever have it back
And there was nothing I could do to change the facts
You know I tried, you know I tried...'


'When I Am Gone' je najlepsa pesma koju smo imali prilike da cujemo u poslednjih dvanaest meseci.

Sparrow House - When I Am Gone (mp3)

ako kojim slucajem nekako dodjete do ove male ploce, pazljivo je cuvajte, jer ce uskoro vredeti citavo bogatstvo...


No comments: