Tuesday, December 12, 2006

potato sack race


cetvoro prijatelja iz Marylanda okupljenih oko talentovanog songwritera cije je ime Michael Nau, vec dve godine nastupaju pod imenom Page France. ove jeseni dobijaju sve vecu paznju muzicke javnosti, posto je njihova proslogodisnja ploca reizdata na etiketi Suicide Squeeze Records iz Seattlea.

'Hello, Dear Wind' je ploca na kojoj je sve tako jednostavno, gotovo decacki naivno, ali i zaista sjajno uklopljeno. muski vokal kao da puca ukoliko pesma potraje, predivne melodije koje pravi svega nekoliko akorda na akusticnoj gitari u pratnji ostatka druzine na raznim instrumentima, i simpatican zenski vokal u pozadini. tekstovi su prica za sebe, mozete ih posmatrati i izdvojeno, ali uz muzicku pratnju dobijaju na snazi i tezini. obradjuju sustinske zivotne teme uz dosta biblijskih citata, pregst alegorija i metafora, pri cemu autor priznaje da citavo vreme zapravo peva o stvarima koje ne poznaje dovoljno, uspesno krije svoje pravo lice, i unapred ogradjuje od eventualnih konotacija.

kada uz sve ovo primetite da su clanovi benda rodjeni sredinom osamdesetih(!), shvaticete da je u pitanju uzasno talentovan bend cije vreme nesumljivo dolazi.

catchy and dreamy!

Page France - Junkyard (mp3)

nove pesme su spremne, a da li su Neutral Milk Hotel fanovi konacno pronasli novi bend koji ce obozavati, saznacemo uskoro...


No comments: