Thursday, November 30, 2006

bohemian persona


'without love, life is gone... without life, love goes on and on'

Brendon Massei dolazi iz americke savezne drzave Missouri, poznat je po gotovo konstantnom boravku na turnejama, gomili snimljenih pesama pod raznim imenima i sviranju u pratecim bendovima jednog Will Oldhama, Jason Moline ili pak Chan Marshall. pre dve godine se jedna od njegovih pesama pojavila na odvec kultnoj kompilaciji novih americkih folk izvodjaca 'Golden Apples of the Sun', prvi put pod imenom Viking Moses.

pomenuta pesma je jedna od ukupno cetrnaest, koje su on i dvoje njegovih prijatelja snimili pre vise od dve godine u jednoj cikaskoj kafani. taj snimak, zapravo predstavlja njegov prvi pravi album 'Crosses' koji je ove godine zvanicno objavljen sa obe strane Atlantika.

on je jedan od onih kome zaista ne treba mnogo da kaze sve sto zeli. u ovom slucaju gitara, klavir i glas su sasvim dovoljni. ploca je u celosti posvecena devojci po imenu Emma. govori o tome kako je biti zaljubljen, zatim ostavljen i izazovima koji slede nakon toga. on je iskren i direktan, njegovo srce je otvoreno... ali nacin na koji plasira svoje emocije je zaista poseban. njegova patnja je gotovo idilicna...


nesumnjivo, jedna od najlepsih ploca iz ovogodisnje produkcije.


Viking Moses - Little Emma's Smile (mp3)
Viking Moses - Dancing by the Water Day (mp3)

trenutno je nastanjen negde u Engleskoj, nastupa sirom kontinenta, a uz malo srece mozda ga vidimo i kod nas...

No comments: