Tuesday, November 14, 2006

highschool dundees


kako odoleti pesmi koja pocinje sa:

'They told me if I write this song for them,
that they would cut my hair for free',
a govori o devojkama koje pustaju muziku na lokalnim zabavama.

skoti su cekali na novu muzicku senzaciju i konacno je pronasli gde su najmanje ocekivali, u maloj provinciji na severoistoku zemlje.

cetvorica teenagera su svoju muzicku karijeru zapoceli svirajuci obrade punk classica na skolskim priredbama, da bi u jednom momentu shvatili kako su dovoljno zreli i poceli sa sviranjem sopstvenih pesama. to se desilo pre nesto vise od godinu dana, kada su po lokalnom pubu u kome su vezbali dobili ime The View.

onda su jednog dana opusteno izcimali Pete Dohertya, pre njegovog nastupa u komsiluku, da samo poslusa njihov demo. ovaj se momentalno odusevio i pozvao ih da isto vece nastupaju kao njegovi gosti. sledila je turneja sa Babyshambles, i sve veca zainteresovanost diskografskih kuca.

kada se pojavio debut single 'Wasted Little DJ's', stampa ih je docekala sa odusevljenjem. spontanost i svezina kao da nedostaju u aktuelnoj ostrvskoj produkciji. prljave gitare i prljavi vokali zvuce kao da su snimljeni u lokalnoj garazi. oni su brzi i melodicni, ali ni rockerski pasazi ne izostaju. recimo da vole Kings Of Leon, koliko i The Libertines. svi pricaju o njihovim nastupima, vec su prilicno popularni medju svojim vrsnjacima, a aktuelna turneja sa Primal Scream ih uspesno predstavlja i nesto starijoj publici.

za sada dva singla, a debitantski album s pocetkom iduce godine.

The View - Wasted Little DJ's (mp3)

... kada ovo cujete, trazicete jos, ali ne brinite, oni ce vec nekako stici do vas.

No comments: