Saturday, November 11, 2006

pop español


pre svega zahvaljujuci diskografskoj kuci Elefant Records, spanski indiepop dozivljava sve vecu ekspanziju u poslednjih nekoliko godina. kako je sve prisutniji i u ovdasnjim medijima, evo prilike da predstavimo nase aktuelne favorite...

sastav
Mirafiori dolazi iz Madrida. ovaj bend je projekat coveka po imenu Nacho Fernández i nekolicine njegovih prijatelja. njihova debitantska ploca 'No podemos volver a casa', koja se pojavila krajem leta, je prvo izdanje ovog benda posle gotovo cetiri godine. kako je malo vremena provodio u svojoj domovini, a dosta po okolnim zemljama, otuda naslov ploce, koja je snimana u nekoliko navrata tokom poslednje dve godine.

njihove pesme su vedre, ali i melanholicne, jednostavne i prijatne. gitara i synth se savrseno uklapaju uz osecajan muski vokal, a atmosfera je poput one sa prvih izdanja kultnog londonskog sastava
The Field Mice.

ako ne budete pazljivi uhvaticete sebe, kako izgovarate reci cije vam znacenje nije poznato, i pomisliti kako spanski ipak ne zvuci tako lose.
idealan soundtrack za tmurne jesenje dane...

Mirafiori - Agujeros en la arena (mp3)

... sredinom iduce nedelje u punom sastavu pojavice se kao gosti na koncertu benda
Camera Obscura.

2 comments:

luzerka i jadnica said...

ja poslednjih par godina hvatam sebe da želim da naučim spanski.

Anonymous said...

mirafiori je jedan lep mali italijanski auto, koji je bio popularan tamo negde 80-ih, ako se dobro secam... moj cale se lozio da ga kupi.