Thursday, November 02, 2006

rain or controversy


otkrio ga je Peter Gabriel pre tacno deset godina, doveo ga u svoj studio i pomogao da objavi debitantski album. danas uz pomoc svojih prijatelja Joseph Arthur pokrece sopstvenu diskografsku kucu, kako bi pre svega, objavljivao svoje ploce, ali omogucio i mnogim talentovanim muzicarima da dodju do novih izdanja.

premijerno izdanje diskografske kuce Lonely Astronaut je njegova potpuno nova ploca 'Nuclear Daydream', peta po redu u karijeri za ovog singer/songwritera.

ovaj multitalentovani muzicar iz Ohaja, nastavlja tamo gde je stao svojom prethodnom plocom 'Our Shadows Will Remain', koja mu je donela prilicnu popularnost. pesme o ljubavi i veri, ozbiljni tekstovi koji uz njegov dominantan vokal postaju lako dostupni. neretko mracne teme, svojom sjajnom interpretacijom, pretvara u predivne harmonije koje uz lako pamtljive refrene postaju savrsen pop ugodjaj. uz to je i veliki romanticar, i ma koliko bilo tesko uvek ima mesta za optimizam...

mozda ova ploca i nije savrsena, ali cete na njoj pronaci sasvim dovoljno pesama da bi ste je voleli.

on nikako ne zapostavlja ni svoju strast ka umetnosti, na njegovim nastupima cesto se desavalo da pored njega i gitare u pozadini stoji platno po kojem bi slikao izmedju pesama. aktuelna turneja izaziva samo hvalospeve, a od grada do grada, kao gosti na vokalu pojavljuju se i takva imena kao sto su Gary Louris, Greg Dully ili Michael Stipe.

Joseph Arthur - Enough To Get Away (mp3)

... aktuelno je i njegovo gostovanje na novon EPu za The Twilight Singers.

1 comment:

Anonymous said...

Simpatichno!