Thursday, November 23, 2006

williamsburg blossom


kada je klavijaturistkinja, i povremena pevacica Erika Forster napustila bend, fanovi su bili razocarani. preostala cetiri clana sastava Dirty On Purpose, najpre su to zeleli da nadomeste eventualnom zamenom, ali su ipak odustali od toga. godinu dana kasnije, nakon oblavljivanja debut albuma 'Hallelujah Sirens', ispostavilo se da su svi postupili ispravno.

zanimljivo je da u bendu svi pisu pesme, a cak trojica njih pevaju. dosta retko sviraju, jer i dalje imaju redovne dnevne poslove, pa su na svom debut albumu pokusali da prenesu atmosferu svojih zivih nastupa, i u tome uspeli. njihov zvuk je tacno na pola puta izmedju izmedju buke i melodije. sjajne harmonije, predivni musko-zenski vokali i pregst gitara. oni su mali brooklinski odgovor na Yo La Tengo, koji se jednako lozi na Stereolab i ostrvske shoegaze bendove s pocetka devedesetih.

dream pop.

Dirty On Purpose - No Radio (mp3)



nakon sto je napustila svoj maticni bend Erika Forster se posvetila svom do tada side projektu Au Revoir Simone. njihov proslogodisnji miniLP 'Verses Of Comfort, Assurance And Salvation' je ove godine objavljen i u Evropi, a bend dobija sve vecu paznju medija sa obe strane Atlantika.

njih je tri, sve sviraju klavijature i pevaju, a ritam masina je tu negde. izgledaju kao da im je glavna junakinja serijala 'My So-called Life' bila uzor u mladosti, pri cemu se do danas nisu mnogo promenile. one su jednostavne i elegantne, uostalom kao i njihova muzika. na momente bezbrizne, na momente hladne ali uvek zavodljive. casio vs yamaha...

samo za devojke!

Au Revoir Simone - Through The Backyards (mp3)

njihov zvuk nema mnogo slicnosti, ali ova dva benda imaju dosta toga zajednickog. sem sto dele prostoriju za vezbanje, imaju slican muzicki ukus i zajednicke prijatelje, oba benda u svojim pesmama pokazuju izvesnu nostalgiju za danima odrastanja u bitnom manjim sredinama u odnosu na Brooklyn. iako su vec dugo tu, velegrad ih nije iskvario... cinizma nema u njihovim pesmama.


1 comment:

Anonymous said...

Konachno nesto lepo!