Thursday, March 08, 2007

upside down


kada je po prvi put dobila priliku da peva na jednoj od ploca svoje starije brace, Linda Reid je odlucila da napravi bend. braca su je prozvali Sister Vanilla, a pre nego je i pocela da pise pesme za svoju debut plocu, znala je da ce se ona zvati 'Little Pop Rock'. ploca na kojoj se premijerno pojavila je bila poslednja u karijeri za jedan od najuticajnijih bendova danasnjice The Jesus & Mary Chain, a njen debut je zapravo prvi na kome se njena starija braca Jim i William Reid, posle toliko vremena ponovo pojavljuju zajedno. ploca koja je snimana na razlicitim lokacijama u intervalu od nekoliko godina bice konacno objavljena, i to pocetkom aprila za prestiznu glasgowsku etiketu Chemikal Underground.

pesme sa ove ploce vec gotovo tri godine kruze medju fanovima, ali tek u poslednjih nekoliko nedelja dobijaju hype kakav zasluzuju. ova ploca je mala posveta njenim omiljenim bendovima, ali stvarana uz pomoc ljudi koji su te bendove nacinili velikim. u njima mozete pronaci sve ono na ste navikli slusajuci bend velike brace, ali ovoga puta predvodjen vokalom njihove mladje sestre. ona je napisala vecinu tekstova, dok su muziku, ali i neke pesme u celosti radila braca, naravno odvojeno. ovo je njen bend i zahvaljujuci njoj ova ploca zvuci ovako sveze, a pored brace pomagali su i njihovi prijatelji medju kojima je basista velikog benda Ben Lurie, kao i legendarni Stephen Pastel.

premijerni single sa ove ploce bice pesma koju je napisao i producirao odbegli brat Wiliam Reid...

Sister Vanilla - Can't Stop the Rock (mp3)

... ponovno okupljanje sastava The Jesus & Mary Chain desice se krajem aprila na Coachella Festivalu, a nakon toga jedina dva dogovorena nastupa su sredinom jula u Spaniji. bas pred Exit07...

1 comment:

Djurdjica said...

! ana kaze da joj se ova pesma ne svidja. bljak grozno i ne volim to. ne.