Tuesday, March 20, 2007

external forces


ove godine ce Morrissey dobiti rodjendanski poklon kakav sigurno nije ocekivao. bas tog dana kada bude proslavljao svoj cetrdeset i neki rodjendan, diskografska kuca Playlouder ce objaviti debitantski album njegovih velikih obozavalaca, teksaskog sastava Voxtrot.

na istoimenoj ploci se nalazi jedanaest potpuno novih pesama u produkciji australijskog maga Victor Van Vugta, cuvenog producenta koji iza sebe ima brojne velike ploce medju kojima je i aktuelni album sastava Mojave 3. dok plocom dominiraju nesto brze gitare i nezaustavljivi Rameshov vokal, balans je pronadjen klavirskim intervencijama i upotrebom brojnih zicanih instrumenata, odnosno svega onog za sta je u bendu zaduzen cudesni Jared Van Fleet.

broj pesama koje je bend morao da snimi u svega nekoliko nedelja je upravo srazmeran onom broju pesama koje je snimio u prethodne dve godine. bez pomoci drugih ovako mlad bend to jednostavno nije mogao da uradi i ova ploca je direktna posledica toga, pri cemu je novi zvuk iznenadjenje za njih, koliko i za njihove fanove.

na prvo slusanje mozda i necete biti zadovoljni onim sto cujete, ali ukoliko joj pruzite jos koju sansu, siguran sam da cete pronaci sasvim dovoljno razloga da je zavolite, jer se neki od najlepsih momenata koje su oni ikada napisali nalaze bas ovde, na ovoj ploci.

Voxtrot - Kid Gloves (mp3)

... krajem maja, nakon objavljivanja albuma krece i velika americka turneja sa brooklinskim sastavom Au Revoir Simone!

No comments: