Tuesday, March 27, 2007

a euphoric disconnection


tesko je zamisliti da jedno vencanje moze biti ovako inspirativno, ali je cinjenica da se jedna od fotografija sa proslogodisnjeg vencanja uglednog NYC producenta Peter Katisa nasla na omotu ploce 'Boxer', novog treceg po redu albuma za sastav The National.

ovo je definitivno jedno od ocekivanijih ovogodisnjih izdanja usled cinjenice da Matt Berninger i drugari umeju da naprave savrsenu pesmu i uspesno nadograde svako svoje novo izdanje, ali ovog puta uz impresivnu listu gostujucih muzicara. u dve pesme se za klavirom pojavljuje famozni Sufjan Stevens, tu je Thomas Bartlett iz sastava Doveman kome je poveren ostatak klavirskih deonica, ali i omiljena Marla Hansen zaduzena za pratece vokale. kompletnu orkestraciju je odradio njihov stalni saradnik Padma Newsome, a za produkciju je zaduzen vec spomenuti Peter Katis sa kojim su saradjivali i na njihovom prethodnom albumu 'Alligator'.

diskografska kuca Beggars Banquet je fanovima pruzila mogucnost da cuju pesmu koja ce otvoriti ovaj album, i steknu odredjeni utisak kako bi ploca mogla da zvuci. u ovoj pesmi koja se lagano razvija od tihog klavirskog pocetka, do mocne orkestracije na kraju dominira vokal Matt Berningera, koji i ovoga puta prilicno angazovano peva o stvarima koje ga opterecuju. sjajan pocetak ploce nakon cega ne pozelite nista drugo, sem da cujete jos...

The National - Fake Empire (mp3)

... sam kraj meseca maja donosi nam mnoge radosti jer se ova ploca pojavljuje svega nedelju dana nakon novog albuma sastava Wilco, a istog dana kada i debut album sastava Voxtrot.

No comments: