Friday, March 30, 2007

glossy coat


ovaj decko koji potice iz porodice indijskih emigranata u Americi, vec nekoliko godina snima i objavljuje ploce pod imenom The One AM Radio. krajem prosle godine je potpisao ugovor sa diskografskom kucom Dangerbird Records, da bi pocetkom ove objavio svoju trecu po redu plocu 'This Too Will Pass'.

Hrishikesh Hirway je skolovan muzicar koji obozava da svoje omiljene pesme slusa u kasnim nocnim satima, a muzika koju pravi trebalo bi da ima slicnu namenu. njegovi uzori su zanrovski vrlo raznoliki i to je vise nego primetno u njegovim pesmama. ako pratite atmosferu i nacin na koji do nje dolazi pomislicete da su The Postal Service na njega izvrsili presudan uticaj, ali ako obratite paznju na iskustvo koje prenosi kroz svoje tekstove, prva asocijacija bice vam mozda Elliott Smith.

snimane u intimnom ambijentu njegove spavace sobe ove pesme su tihe i melanholicne, dosta akusticne i veoma prijatne. one su mali autobiografski osvrt na aktuelne, ali i davno zaboravljene ljubavi. mozete ih slusati, a da ne obracate posebnu paznju o cemu govore, ali onog momenta kada se to dogodi vasa privrzenost postaje trenutna.

The One AM Radio - In the Time We've Got (mp3)

... direktno nastala pod utiskom pesme 'On the Table', sa solo albuma frontmena The New Pornographers.

No comments: