Tuesday, March 06, 2007

roman goddesses


diskografska kuca Merge Records ovih dana dozivljava najsvetlije trenutke od svog nastanka. 'Neon Bible' belezi rekordnu prodaju, sto gazdama ove prestizne indie etikete omogucava ostanak na svetskoj muzickoj sceni, ali zasigurno i dalja ulaganja u mlade i perspektivne bendove. sve je podredjeno ovoj ploci, a prvo naredno izdanje desice se tek sredinom iduceg meseca. bice to dugoocekivani album za lokalnu indie-atrakciju, sastav The Rosebuds.

ako volite ovaj bend bicete prilicno iznenadjeni kada cujete njihovu novu plocu. ono sto su Ivan Howard i Kelly Crisp najavljivali poslednjih nekoliko meseci, zaista se obistinilo. njihova treca po redu ploca 'Night of The Furies', zvuci kao plesna verzija njihovih prethodnih izdanja.

bend zapravo nastavlja da citira svoje uzore iz osamdesetih, samo sto oni koji su do sada bili jedva primetni i nekako po strani, sada izbijaju na povrsinu. melodija je i dalje u prvom planu, ali se do nje ovoga puta dolazi na bitno drugaciji nacin. ritam je u centru, a oko njega mocne klavijature i vokali. gitare koje su do ove ploce vodile glavnu rec, sada su samo podrska. posledica je nesto mracnija, ali daleko plesnija ploca. besprekorna u svojoj zavodljivosti, jednako cool, koliko i sexy, ploca koja neodoljivo podseca na mnoge blistave momente ostrvskog popa.

hit.

The Rosebuds - Get Up Get Out (mp3)

... nakon kratke turneje sa Yo La Tengo, bend trenutno radi i na jednoj od pesama za novu tribute plocu sastavu The Pixies.

No comments: