Sunday, September 24, 2006

tall and talented


nakon dosta hvaljenog debut albuma 'Horn of Plenty', za clanove sastava Grizzly Bear, jos jedan dobar album bio je imperativ. U tome, ne da su uspeli, nego su prvenac gotovo bacili u zaborav...
U medjuvremenu je frontmen Ed Droste napravio male promene. bendu je pridodao jos dva clana, od kojih je jedan direktno uticao u stvaranju novih pesama, a sa novim pesmama stigla je i nova etiketa, britanski Warp Records. od kada je pocetkom septembra ova diskografska kuca objavila plocu 'Yellow House', hvalospevi stizu sa svih strana.

u bendu su sada tri skolovana muzicara i jedan skolovani tekstopisac, koji nikako da dodje do izrazaja. ploca je snimana u kucnom okruzenju, ambijentu u kome je Ed proveo svoje detinjstvo. iz ovog ambijenta izasla je dosta atmosfericna ploca u lo-fi produkciji. klasicna pop forma je gotovo razbijena, razliciti zvuci kao da dolaze sa svih strana, ali ispod zvucne zavese brojnih instrumenata, kriju se savrsene melodije. bend koji vas mozda nece osvojiti na prvo slusanje, ali ako mu pruzite jos neku sansu, zadovoljstvo ce biti neprocenjivo.
savrsena ploca za tmurne jesenje dane.
proverite zasto!

Grizzly Bear - Knife (mp3)

potencijalni headlineri jednog od narednih Dispatch festivala...

No comments: