Monday, September 04, 2006

motorcycle racer


Mark Linkous se vratio.
Covek kome su mnogi predvidjali blistavu buducnost, a on samo odmahivao rukom. Nakon godina depresije, selidba u bespuca Severne Karoline je urodila plodom. Nova ploca je spremna.

'Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain', je naziv ploce koja ce pojaviti krajem septembra na njegovoj novoj etiketi Astralwerks.

album je uglavnom snimao sam u sopstvenom studiju, uz malu pomoc svog novog prijatelja producenta Brian Dangermouse Burtona, i nekolicine starih saradnika.

ploca je pre svega proizvod njegovog daleko boljeg psihickog stanja, dosta tiha, koja sa povremenim upadima distorzitane gitare, pruza sjajnu atmosferu i savrsen pop ugodjaj.

na ploci se nalazi i nekoliko pesama, koje su fanovima poznate sa nekih ranijih izdanja, a medju njima i nas interni favorit od pre par godina, pesma 'Shade And Honey', sa soundtracka za film 'Laurel Canyon'.

ukoliko ste upravo dosli sa odmora, ovo je prava ploca za vas...

Sparklehorse - Ghost in the Sky (mp3)
Sparklehorse - Mountains (mp3)

autor koga komercijalni uspeh godinama zaobilazi, i mladi producent koji sve sto dodirne pretvori u zlato. dobitna kombinacija ili ne, videcemo vec ove jeseni.

No comments: