Tuesday, September 26, 2006

catch that beat

svima nama omiljeni Architecture In Helsinki, na svojoj aktuelnoj americkoj turneji, sa sobom vode duo iz Oregona, The Blow.
bolja preporuka, i ne treba!

kada je jedan multitalentovani umetnik sretne drugog, hemija ucini svoje i stvari vrlo brzo dodju na svoje mesto. do pre dve godine sastav The Blow cinila je samo jedna osoba, pre svega vizuelni umetnik, pa tek onda muzicar, Khaela Maricich(?). Onda je na jednoj od turneja srela decka po imenu Jona Bechtolt. on je buduci veliki producent, koji se trudi da na sve moguce nacine aktuelna tehnoloska dostignuca koristi u procesu stvaranja muzike, ali u slobodno vreme svira i bubnjeve u pratecem bendu Devendra Banharta.

svog novog prijatelja je ubacila u bend, a proizvod zajednicke saradnje je i prva velika ploca 'Paper Television', koju ce krajem oktobra objaviti diskografska kuca K Records.

njihova muzika pre svega spontana i razigrana, dosta glitch momenata savrseno upakovanih uz melodican zenski vokal, i prilicno autenticni stihovi.

aktuelni singl i odvec veliki hit 'Pile of Gold', je jedan od indie-dance klasika sa ovu sezonu.

The Blow - Pile of Gold (mp3)

uskoro i turneja sa Jenny Lewis, sto ce sasvim sigurno prosiriti krug njihovih obozavalaca.

1 comment:

Anonymous said...

drage kolege blogeri sa bloga sa strava muzikom, dodjite u petak, 29.9. na akademiju na 10. rodjendan indie-go veceri! sviracemo mi, autopark, a pre nas endorfin i repetitor (koncertni deo od 23h).a pre, izmedju i posle nasi indiego drugari.pozdrav.