Monday, September 18, 2006

elegant pop


najveci britanski radijski DJ Steve Lamacq je nedavno od svog americkog kolege, cuvenog Nic Harcourta, dobio preporuku da preslusa debitantski album 'Trying to Never Catch Up', teksaskog kvarteta What Made Milwaukee Famous.
Dobar glas, daleko se cuje!

bend je nastao posto je frontmen Michael Kingcaid, dao oglas u lokalnim novinama u potrazi za ostalim clanovima. ploca je originalno objavljena jos pre dve godine kao samizdat clanova benda, koji su ulozili dosta truda kako bi je promovisali. nakon sjajnih nastupa po festivalima, krenule su male turneje sa daleko poznatijim izvodjacima, a to vec nije ostalo neprimeceno. diskografska kuca Barsuk Records je najbrze reagovala. originalno izdanje je remasterovano, ali je dosnimljeno i nekoliko novih pesama, a za produkciju je odgovoran njihov daleko poznatiji sugradjanin Jim Eno, bubnjar sastava Spoon.

u sustini pop, ali sa primesama ostalih zanrova. gitare i synth vas vode kroz pesme. impresivan vokal ala Jeff Buckley, koji se u trenutku pretvara u nesto sasvim drugo. stihovi koji vas ne ostavljaju ravnodusnim, i melodije koje vam popravljaju raspolozenje.

bravo za Barsuk!

What Made Milwaukee Famous - Almost Always Never (mp3)

navodno u centrali ove izdavacke kuce postoje dva magacina, jedan za produkte Death Cab For Cutie, a drugi za sve ostale njihove izvodjace. nakon ovog izdanja stvari bi se mogle bitno promeniti...

No comments: