Saturday, September 16, 2006

connecticut sunshine


"Don’t care if she’s pretty
when we leave Suck City"

literarni genije Joe Pernice je ponovo tu sa novim albumom za Pernice Brothers. Ploca 'Live A Little' pojavice se pocetkom oktobra, a izdavac je njihova maticna diskografska kuca Ashmont Rec.

bend ciji poster visi na zidu sobe Rory Gilmore, je ovoga puta izasao u susret fanovima, pa je tu stari producent Mike Demming, koji je poslednji put radio sa bendom na njihovom prvencu 'Overcome by Happiness'.

Joe Pernice cini stvari koje do sada nije, ljubav prema voljenoj zeni ga je odvela u hladnu kanadsku metropolu, a ploca je direktna posledica zivota u novom okruzenju i konacnog povratka kuci.

nastavlja tamo gde je stao prethodnim albumom, mozda za nijansu tvrdji zvuk, ali i dalje sjajni aranzmani. Uzasno inteligenti tekstovi, vise ne toliko depresivni, njegov uvrnuti smisao za humor i naravno predivne melodije, koje vas teraju da plocu preslusavate od pocetka do kraja, iznova i iznova...

na albumu se nalazi i nova verzija pesme 'Grudge Fuck', originalno objavljena na ploci 'Massachusetts', njegovog prethodnog benda Scud Mountain Boys.

Pernice Brothers - Sommerville (mp3)

solo minijatura sa kraja pesme neodoljivo podseca na one sa albuma 'Green Mind', neprevazidjenih Dinosaur Jr.

2 comments:

Anonymous said...

Jako mi se svidja muzika koju postavljas!!!!

popkitchen said...

post me je inspirisao da malo pretrazim hard disk i voila u zaturenom folderu album pernice brothers, mislim da sam ga preslusala, blinded by the stars zvuci poznato, mada moguce da me asocira na springstinovu 'blinded by the light' ... ali ovo pozivanje na rory gilmore znaci da to treba preslusati pazljivije.

hvala na linku