Sunday, February 04, 2007

electric folktress


u njenjoj porodici se gotovo svi bave muzikom, ona peva od kad zna za sebe i trenutno predstavlja veoma bitnu figuru na lokalnoj muzickoj sceni grada Omaha. njeno ime je Maria Taylor i poslednjih nekoliko godina je poznata kao polovina zenskog dueta Azure Ray, ali i kao omiljena devojka Conor Obersta. za razliku od svoje dugogodisnje prijateljice Orende Fink, koja je inspiraciju za svoju solo karijeru pronasla u bitno drugacijem zvuku, Maria Taylor nastavlja da istrazuje one zvucne teritorije koje su definisala prethodna izdanja njihovog zajednickog benda.

kroz njene pesme dominariju folk motivi, umirujuci vokal prozet finim gitarskim pasazima, retro klavijature i mocna ritam sekcija. sa druge strane, ove pesme ne mozete slusati, a da ne primetite sjajne tekstove. kao da je citav svoj zivot posvetila drugima, ali je konacno nasla vremena za sebe. ma koliko bile tihe, njene pesme su dovoljno snazne, uzasno realne i prepune velikih istina.

"It's a shame now baby you can't see yourself
in everything you're running from,
and it's the same world honey that has brought you down
as the one that's gonna pick you up"

dok je njen solo debut sniman u istom studiju i gotovo paralelno sa prethodna dva Bright Eyes albuma, pristup snimanju njene nove ploce je bio ipak nesto ozbiljniji. ploca 'Lynn Teeter Flower' je snimana na nekoliko razlicitih lokacija, ali uz pomoc starih saradnika. brat i sestra su ponovo tu, a Conor Oberst se pojavljuje kao co-autor i gostujuci vokal u jednoj od pesama.

'Lynn Teeter Flower' ce pocetkom marta, objaviti diskografska kuca Saddle Creek.

Maria Taylor - A Good Start (mp3)

... americka promo turneja pocinje krajem februara, pogadjate, nastupom sa Bright Eyes!

No comments: