Monday, February 19, 2007

aussie penpal


ovaj mladjani momak iz Melbournea je pre par godina obecao svojoj sestri kako ce se njegova ploca pojaviti u njenoj omiljenoj prodavnici do pocetka naredne decenije. debut album 'We Are All Writers' je odvec u radnjama, a njemu je tek devetnaest!

Julian Nation je impresioniran koncertom sastava The Lucksmiths poceo da pise pesme, i razmislja o svojoj muzickoj karijeri. sa druge strane visegodisnje dopisavanje sa svedskim devojcicama je imalo za posledicu upoznavanje njihove muzicke produkcije, ali i resenost da svoje pesme konacno snimi. nije imao bas sve sto mu je za to potrebno, ali je imao prijatelje uz pomoc kojih je u ambijentu svoje studentske sobe, snimio pomenuti debut, koji je prosle godine objavila diskografska kuca Book Club Records.

njegove pesme su mali nostalgican povratak u doba kada otkrivate stvari koje mozda jos uvek ne razumete najbolje, za koje jos uvek ne znate koliko vrede i koliko ce vam znaciti, pravi lo-fi biseri kojih se ni daleko iskusnije kolege ne bi postidele. one nemaju refrene, niti traju duze od dva minuta, ali opet poseduju sasvim dovoljno atributa da privuku vasu paznju. u ovom slucaju to su istinska jednostavnost i neodoljiv sarm...

bedroom pop!


Julian Nation - Press Gang Kids (mp3)

... kada ovo cujete, mozda pomislite da Jens Lekman ima uzasno talentovanog mladjeg brata... sto morate priznati i ne bi bilo tako lose!

No comments: