Tuesday, February 06, 2007

altar boy


nastupi sa proverenim imenima, kao sto su Okkervil River, Pernice Brothers ili My Morning Jacket, su gotovo stvorili mit o coveku koji poseduje glas kakav bi mnogi pozeleli, istovremeno svira gitaru i usnu harmoniku, a ciji nastup, stas i stav neodoljivo podsecaju na jedno od najvecih imena americke muzicke produkcije. Bob Dylan je konacno dobio naslednika... !?

Elvis Perkins je cudljiv momak, koji je usled velike popularnosti svojih roditelja, od malih nogu treniran da izbegava znatizeljne medije. njegove pesme su se pre nekoliko godina vrtele na college radio stanicama, ali tada nije nastupao uzivo. nakon toga se povukao na neodredjeno vreme, da bi se prosle godine vratio, suocio sa javnoscu i svetu predocio svoj ogroman muzicki talenat.

nekoliko studijskih sessiona, snimanih tokom nekoliko godina, kompilirani su na njegovom debut albumu 'Ash Wednesday', koji je kao samizdat prodavan tokom njegovih proslogodisnjih nastupa. diskografske kuce su munjevito reagovale, a izbor je pao na XL Recordings.

ove pesme je najbolje slusati, a da ne znate razlog njihovog nastajanja. svaka od njih ima posebnu tezinu i predstavlja hronoloski prikaz slike unutrasnjeg stanja njihovog autora. tolika kolicina inteligentno sazetih emocionalnih ispada i melanholicnih priznanja, kao posledica velike porodicne tragedije, odavno nije vidjena na jednom mestu. ali tamo gde drugi songwriteri pocinju sa preterivanjem on stavlja tacku, pravi zaokret i jasno odvaja tugu od samosazaljenja. njegove pesme jesu tuzne,ali ne i depresivne.

genijalno.

ploca 'Ash Wedneday' ce svoje zvanicno izdanje dobiti krajem februara.

Elvis Perkins - All the Night Without Love (mp3)

... jedna od pesama sa ove ploce pojavljuje se i na soundtracku za film Fast Food Nation, koji cemo gledati na ovogodisnjem FESTu.

No comments: