Tuesday, October 24, 2006

spiky romance


s pocetkom februara sam jednu od pesama sa tada aktuelnog demo materijala za The Long Blondes, proglasio za single godine...
kako se pesma 'Once and Never Again', ovih dana zaista pojavila u single formatu, malopre pomenuto dobija smisao.

petorka iz Sheffielda, koja je u ovaj grad dosla zbog studija, pre par godina je iz ciste dosade, usled nedostatka zabave, resila da napravi bend. u pocetku su bili vise poznati po ukusnom odevevanju, nego po svojim pesmama, ali nakon nekoliko singlova i uspesnih zivih nastupa, dobili su etiketu najboljeg ostrvskog benda bez izdavaca. to ih je pratilo sve do ovog proleca. diskografska kuca Rough Trade preuzima odgovornost za ovaj bend, i put ka slavi je otvoren.

debut album sadrzi dvanaest novih/starih pesama ponovo snimljenih u daleko boljim uslovima, u produkciji Steve Mackeya, basiste sastava Pulp.

njihov zvuk je mesavina 60's popa i garaznog punka, ali ni lokalni superheroj Jarvis Cocker nije zapostavljen. ljubav prema elektricnoj gitari je jednaka onoj prema disko podijumu, oni jednako obozavaju umetnicke filmove iz '60tih koliko i David Lyncha. njihovi tekstovi dosta toga govore, a u fenomenalnoj interpretaciji nove ostrvske ikone Kate Jackson, su na neki nacin, sarmantan prikaz one mracnije strane covekove psihe.

zahvaljuci svom inteligentnom nastupu bend uziva ogroman kredibilitet kako u medijima, tako i kod fanova, a obzirom na veliki komercijalan potencijal koji njihove pesme imaju, uskoro bi mogao postati jedan od popularnijih ostrvskih bendova uopste.

single 'Once and Never Again' je prava poslastica.

‘19,You’re only 19 for God’s sake,
Oh, You don’t need a boyfriend...’

mother figure momenat koji se na kraju pretvara u nesto sasvim drugo, sto smo mozda od samog pocetka i ocekivali...

‘Oh, how I’d like to feel a girl your age...’

... tako poznato.

konacno je i Jarvis Cocker dobio naslednika, tj. naslednicu...

so stylish!

The Long Blondes - Once And Never Again (mp3)

debitantski album 'Someone to Drive You Home' pojavice se s pocetkom novembra.

1 comment:

Anonymous said...

.....11:11.......