Thursday, October 05, 2006

baseball card collection


ako ste sticenik jednog Dave Matthewsa, i ploce objavljujete za njegovu ATO Records, ako su vam Evan Dando i Jeff Tweedy prijatelji koji su spremni da pomognu kada god zatreba, vasa karijera se jednostavno ne moze razvijati u pogresnom smeru.

decko koji je rodjen pocetkom osamdesetih, a vec ima desetogodisnju karijeru iza sebe, koji raznolikost u muzickom izrazavanju pravda svojim horoskopskim znakom(!), koji i dalje skuplja uzlaznice za baseball stadione, ali koga posle nove ploce vise necete moci ignorisati. mali Ben Kweller je porastao.

njegova istoimena ploca, koja se pojavila pre par nedelja je nesto najzrelije sto je uradio do sada. cuveni producent Gil Norton je odgovoran za zvuk na novoj ploci, prvoj na kojoj Ben Kweller svira sam sve instrumente, i zvuci kao bend. cist pop.

jednostavnost je njegova vrlina.

gitara i klavir se savrseno uklapaju uz njegov vokal, i prave nenametljive, ali lako pamtljive melodije. iskreni i dosta direktni tekstovi su mali osvrt na stvari koje ga okruzuju, a kako je njegova karijera prilicno zivopisna, mozda pronadjete i sebe u nekom od njih.

aktuelni singl 'Sundress' je moj mali intimni soundtrack u poslednjih nekoliko nedelja.

Ben Kweller - Sundress (mp3)

mladjani Ben Kweller gostuje na jos jednoj aktuelnoj ploci, solo za albumu za Albert Hammond Jr.

1 comment:

Anonymous said...

te quiero. ♥