Sunday, October 29, 2006

wandering moon howler


iza sastava Peter and the Wolf stoji cudesni teksaski trubadur Red Hunter i nekolicina njegovih prijatelja. ocigledno inspirisan delima Hemmingweja, ovaj momak, beg iz sumorne svakodnevice vidi u konstantnim turnejama, stalno putujuci i svirajuci na najneverovatnijim mestima, i to uglavnom na onima do kojih se dosta tesko dolazi. kako sve sto vredi tesko ostane neprimeceno, posredstvom bloggera, sve veci broj ljudi dolazi do njegovih pesama, a vise fanova na njegovim nastupima, opet implicira i prikladnije lokacije.

na svoja putovanja nosi minimun stvari, ali medju njima je i cetvorokanalni rekorder, pomocu koga snima svoje nove pesme. nakon nekoliko samizdat CD-R, primecen je od strane mlade, ali sve uticajnije diskografske kuce Worker's Institute, koja ce pocetkom iduce nedelje objaviti njegov debitantski album 'Lightness' sa pesmama snimljenim na turneji tokom poslednjih sest meseci.

jednostavne folk pesme koje na poseban nacin pevaju o moru, ljubavi i putevima koji nemaju kraja, uspesno balansiraju izmedju optimizma i depresije, stvarajuci atmosferu poput onih u pesmama, jednog Nick Drakea, ili pak Tom Waitsa.

kada gotovo svakodnevno belezite svoja razmisljanja pretocena u pesme, a kasnije sve to nadogradjujete, u jednom momentu dodjete na korak do savrsenstva.

band to watch...

Peter and the Wolf - Safe Travels (mp3)

1 comment:

Anonymous said...

cool!