Monday, October 16, 2006

autumn sweater


postoji nekoliko izdavaca, koji prate tradiciju kultne bristolske diskografske kuce Sarah Records. jedna od njih je i Matinee Recordings iz californijskog mesta Santa Barbara, na kojoj se verovali ili ne, nalazi samo jedan americki bend, Math and Physics Club.

ako prve gitarske korake napravite uz pesme benda iz susedne ulice koji se zove
Beat Happening, a odrastate uz koncerte jos jednog benda iz komsiluka The Posies, nije cudo sto vas jedan od bendova koji obozavate, pozove da delite izdavaca sa njima. kada je Mark Monnone iz sastava The Lucksmiths cuo njihov demo, bio je prosto ocaran, i eto premijernog singla.

moj omiljeni novi americki bend za proslu godinu, uz na ovom blogu vise puta pominjane
Voxtrot. za razliku od njih koji svojim koncertnim aktivnostima, veoma uspesno dolaze do sve veceg broja fanova, Math And Physics Club su vise okrenuti radu u studiju, i snimanju novih pesama. nakon dva fenomenalna singla iz prosle godine, nastavak stize u vidu debut albuma. jednostavne pop pesme, odsvirane u twee maniru uz melodican i na momente sramezljiv vokal je formula od koje ovaj bend ne odustaje. pesme su kratke i efektne. mali ljubavni pasazi koji kroz hommage omiljenim filmovima, punk backgroundu, ljubavi prema bossanovi, ili pak Belle & Sebastian, pricaju price koje se svima nama desavaju.

njihove pesme vas na neki poseban nacin ispunjavaju, vracaju osmeh na lice i na momente cine odsutnim. a neke od njih vas mozda i pokrenu da preispitate svoje odluke, shvatite gde ste pogresili i uradite ono sto inace ne bi, jer nakon svega vi ipak znate sta zelite...

give'em a chance!

Math And Physics Club - I Know What I Want (mp3)

istoimeni debitantski album za Math And Physics Club pojavice se tokom ove nedelje...

3 comments:

Anonymous said...

♥♥♥

luzerka i jadnica said...

čuj, sa ovakvim preporukama (lucksmiths + b&s, pa još od nekoga ko obožava voxtrot) kako da im ne dam šansu.

pribeležila, ukucavam u soulseekprvom prilikom.

luzerka i jadnica said...

jao, čula pesmu, zaljubila se, oću album ODMAH!