Friday, November 02, 2007

jersey girl


tmurni jesenji dani savrseno idu uz pesme Nicole Atkins, neodoljive devojke ciji se debitantski album nakon visemesecnog odlaganja konacno pojavio u izdanju Columbia Records.

ova ploca se nadovezuje na njen proslogodisnji 'Bleeding Diamonds'EP, koji joj je doneo brojne hvalospeve od strane publike i kritike, ali i poredjenja sa velikim imenima kao sto su Rufus Wainwright, ili Jenny Lewis, sto je na novom izdanju cini se uspela da prevazidje.

'Neptune City' je ploca na kojoj ova devojka koristeci mracne slike urezane u svoja secanja opisuje svu lepotu mesta u kome je odrastala. deset pesama snimanih tokom duge svedske zime producirao je cuveni Tore Johansson, koji je ploci pored savrseno modernog zvuka, doneo i sjajno orkestriranu atmosferu. njene pesme vas vode kroz raznovrsnost stilova, i predstavlaju sve one porodicne favorite sa kojima se susretala od ranog detinjstva, a koje njen impozantni vokal s lakocom interpretira...

u pitanju je devojka koja zna sta zeli i poseduje kvalitet da svoje zelje i ostvari, a kada ce se to desiti potpuno je nebitno, u svakom slucaju pomenuta Jenny Lewis vise nije usamljena na vrhu liste najpozeljnijih zena u rock'n rollu...

pop-noir!

Nicole Atkins - The Way It Is (mp3)

... pre neko vece je izvela ovu pesmu u gostima kod David Lettermana, da bi ovaj odusevljen onim sto je cuo i video, reagovao na nacin dostojan prepricavanja!

No comments: