Sunday, April 22, 2007

roman soldier


'I'm going to a town that has already been burnt down
I'm going to a place that has already been disgraced
I'm gonna see some folks who have already been let down
I'm so tired of America'

samo jedan covek na planeti moze ovakvu pesmu da izabere kao single koji najavljuje njegovu novu plocu. Rufus Wainwright je oduvek imao angazovane tekstove, ali ovoga puta mu je ponestalo strpljenja i pocinje da igra otvorenim kartama. pomenuti grad koji ga ocigledno dosta inspirise je naravno Berlin, u kome je proslog leta snimio svoj peti po redu album koji ce sredinom maja objaviti Geffen Records.

'Release the Stars' je prva ploca koju je sam producirao u drustvu Neil Tennanta i nekolicine starih saradnika medju kojima i sestra Martha Wainwright, britanska glumica Sian Phillips, ali i nasa poznanica Joan Wasser, dok je stari producent Marius DeVries zaduzen za miksovanje ovog albuma.

dekadentnost nemacke prestonice, ali i neke izmenjene zivotne okolnosti uticale su da ova ploca zvuci bitno drugacije nego je prvobitno planirano. pesme su nastajale daleko brze nego ranije i dok jedan deo njih zvuci svedeno i krajnje intimno, ostatak dobija na dramatizaciji uz gotovo grandioznu orkestraciju. Rufus Wainwright se jos jednom dokazuje kao sjajan kompozitor i aranzer, a njegov vokal je i dalje bez premca u aktuelnoj muzickoj produkciji. ploca koja ce vas osvojiti na prvo slusanje...

Rufus Wainwright - Going to a Town (mp3)

... za ovu pesmu snimljen je i sjajan video uz pomoc jos jedne mocne zene i velikog reditelja Sophie Muller.

No comments: