Tuesday, April 24, 2007

nostalgic hearts


pravi trenutak da se vratimo na svedsku muzicku scenu, jer ce ove nedelje diskografska kuca Labrador objaviti dugo najavljivani debut album nasih apsolutnih favorita, sastava The Mary Onettes.

pokusajte da stavite neku od pesama sa ove ploce na svoju kompilaciju muzike iz osamdesetih, videcete da razlika zapravo i ne postoji. u producentskom smislu nije tesko postici zvuk od pre dvadesetak godina, ali u songwriterskom to bas i nije lako. frontman sastava Philip Ekström i dalje zivi u proslom vremenu, odakle na jedan delikatan nacin salje emociju karakteristicnu za taj period, da bi je kasnije sa ostatkom benda pretvorio u mracne i prefinjene pop bisere. The Mary Onettes nam sa uspehom predstavljaju verodostojnu sliku perioda koji je u mnogome uticao na aktuelnu muzicku produkciju, kroz koju mozete cuti sve ono sto ste voleli od ranih The Cure, preko Echo & The Bunnymen do New Order, ali i jos mnoga toga.

hvalospevi stizu sa svih strana, lokalni mediji ih prosto obozavaju, a da li ce se uspesno probiti i na ostala trzista i ponoviti proslogodisnji uspeh sastava Peter, Bjorn & John zavisi samo od njih. kampanja krece vec naredne nedelje kada ce se njihova pesma 'Lost', cuti u hit-seriji 'Grey's Anatomy'.

budite fan!

The Mary Onettes - Pleasure Songs (mp3)

... kroz njihove pesme dominira synth, ali u ovoj to nije slucaj... pesma koja otvara plocu i ujedno naredni single...

No comments: