Friday, April 07, 2006

Americana


Ramesh Srivastava je oduvek voleo da pise tekstove i peva. Skolovao se u Glazgovu, a svi drugari kod kuce, u rodnom Teksasu. Tokom leta, kada bi dolazio, na raspust, zajedno su svirali. Nakon nekog vremena, sezonska zabava je postala svakodnevica, i nastao je jedan od najperspektivnijih americkih bendova u ovom trenutku, sastav Voxtrot.

Morrissey fanovi u teksaskom okruzenju, blistave gitare, autenticni tekstovi, bez viska melodrame... zvuci, vise nego zanimljivo.

Dok je pisao tekst za jednu od pesama, Ramesh je citao roman Cosmopolis, americkog pisca Don DeLilla. Tu je prepoznao i sebe i svoje prijatelje, pa otuda naslov za njihov proslogodisnji debitantski EP Raised By Wolves.

Bend, koji za svoju promociju, moze da zahvali, pre svega bloggerima, za vrlo kratko vreme, stice sve vecu popularnost, cak i kod nas...

Pre par dana, pojavio se i drugi po redu EP Mothers Sisters Daughters & Wives. Isti studio, ista produkcija i pet potpuno novih pesama.

Voxtrot - Mothers Sisters Daughters & Wives (mp3)

Svoju prvu veliku plocu, snimace najverovatnije tokom leta, izdavaci se vec utrkuju, a da li ce to biti mix oba EPa, ili nesto sasvim novo, ostaje da se vidi.

3 comments:

luzerka i jadnica said...

Jeeeee! Voxtrot!

nego, jel i vama Raised By Volves ne ipak bolji od ovog novog EP-a, ili ga se ja još uvek nisam dovoljno naslušala?

recenzenti said...

... i nema neke razlike.
pustis jedan za drugim, i kao da slusas regularnu plocu.
ali, posto mi je Raised by Wolves, i dalje omiljena Voxtrot pesma, prvi EP

luzerka i jadnica said...

he he. izašli u NME-u. odlepili od sreće...

ja sam ipak još uvek zaljubljena u The Start Of Something