Monday, June 11, 2007

return of the beard


od svoje prethodne ploce je uspeo da zablista na soundtracku za film Garden State, snimi nekoliko uspesnih singlova, od kojih je najpoznatiji onaj sa clanovima sastava Calexico, i konacno napise dovoljno novih pesama za treci po redu album, koji ce krajem septembra objaviti diskografska kuca Sub Pop.

u medjuvremenu Sam Beam je najveci deo svog slobodnog vremena posvetio porodici, ali i opremanju malog kucnog studija u kome su nove pesme zapravo i nastale. pomoc je i ovoga puta imao od strane svog starog prijatelja i producenta Brian Decka, nekolicine clanova sastava Calexico, ali i svoje mladje sestre.

'The Shepherd's Dog' je jos jedna ploca velikih melodija, sjajne orkestracije i impresivnih ritmova. njegova tiha saputanja su i dalje u centru, ali ono sto ih okruzuje je bitno drugacije u odnosu na sam pocetak njegove karijere i mozda logican nastavak njegovog blistavog singla 'Woman King'. ocigledno impresioniran nekim drugim podnevljima i ovaj put okrenut pre svega ritmu, on uspesno nadogradjuje svoje folk korene, dajuci svojim pesmama gotovo plesni karakter...

mala poslastica za sam kraj leta...

spremite se!

Iron & Wine - Boy with a Coin (mp3)

... ujedno i premijerni single sa ove ploce, koji ce sredinom narednog meseca objaviti pomenuti Sub Pop...

No comments: