Saturday, May 05, 2007

kaleidoscopic samples


nakon sto je prosle godine dao potpuno novu dimenziju pesmama svoje drage prijateljice iz sastava The Blow, nas drugar iz Oregona, decko po imenu Jona Bechtolt se vraca svojoj solo karijeri. lokalna diskografska kuca Marriage Records ce pocetkom sledece nedelje objaviti novi album njegovog solo projekta YACHT pod naslovom 'I Believe In You. Your Magic Is Real'

ovaj decko je odrastao na plocama sastava Nirvana, ali njegova karijera zapravo pocinje tek onog momenta kada je gitaru zamenio mali racunar. autenticni semplovi i njegov vokal su sasvim dovoljni da predstave intimnu sliku momka u srednjim dvadesetim koji pokusava da sakupljenu pozitivnu energiju prosiri na sto veci broj ljudi. pesme sa ove ploce su zapravo jedna nedefinisana mesavina zanrova koja ima za cilj da pre svega zabavi, popravi raspolozenje i podigne atmosferu. medjutim, on kroz svoje duhovite tekstove i opasan ritam uspeva da electro zvuku doda i jednu dimenziju koja slicnim bendovima uglavnom nedostaje, a to je u ovom slucaju dubina.

laptop pop.

YACHT - See A Penny (Pick It Up) (mp3)

... danas ce na pravoj jahti napraviti malu zabavu povodom izlaska ploce, a onda nastavlja vec zapocetu turneju sa sastavom LCD Soundsystem!


No comments: