Wednesday, August 02, 2006

almost famous


munje i gromovi!
ne morate da gledate u kalendar, vreme je za odlazak u jednu od susednih drzava koja ima izlaz na more.

kada je zavrsio svoj debitantski album Alexi Murdoch je pokusao da pronadje izdavaca medju velikim kompanijama, medjutim nije sve islo kako se ocekivalo. doslo je do nerazumevanja oko duzine pesama, pa je Alexi Murdoch odlucio da se vrati svom vec oprobanom receptu, i plocu 'Time Without Consequence' objavi na sopstvenoj etiketi Zero Summer Rec.

Ovaj Skot, rodjen u Londonu, koji vec godinama zivi u LA, za svoj ulazak muzicku industriju moze da zahvali velikom Nic Harcourtu. On ga je primetio na jednom od njegovih ranih nastupa, pozvao u svoj cuveni 'Morning Becomes Eclectic' radio show, i tako je sve krenulo. Od tada je proslo cetiri godine, u medjuvremenu se jedna od njegovih pesama pojavila u seriji 'Dawson's Creek', pa na soundtracku za film 'Garden State', pa u seriji 'The OC', pa...

na debitansku plocu se cekalo dosta dugo, na njoj se nalazi se tri od cetiri ponovo snimljene pesme, sa njegovog do sada jedinog izdanja 'Four Songs' EPa, plus nekolicina novih koje fanovi uglavnom znaju sa njegovih nastupa, na koncertima ili radio stanicama.


minimalisticki folk aranzmani, autentican vokal, i jednostavni tekstovi, su u ovom slucaju vise nego dobitna kombinacija.


Alexi Murdoch - Song for You (mp3)

prijatan odmor!


No comments: