Wednesday, June 21, 2006

smokey voice


... eto, kao sto smo najavljivali Carolina Hurricanes, su po prvi put u klupskoj istoriji osvojili Stanley Cup. Dosta tesko, ali ipak zasluzeno...
Kapiten Rod Brind'Amour je podigao pobednicki pehar i na najlepsi nacin krunisao svoju sesnaest godina dugu NHL karijeru.
Poput mnogih u Severnoj Karolini i lokalna diskografska kuca Merge Records, je svoje dnevne aktivnosti svela na minimum, razlog je naravno hokej.

Ipak, nekoliko novih izdanja je spremno.


Medju njima je i novi album za jednu od zvezda ove diskografske kuce, decka iz Oregona, koji se predstavlja kao M. Ward.


Da to je onaj momak, za koga je Conor Oberst rekao da bi bio idealan americki predsednik. Njegov peti po redu album "Post-War' je prva ploca na kojoj ne svira sam, vec sa bendom koji ga inace prati na turnejama. Ploca govori o traumama, izazvanim ratnim sukobima, i direktno je inspirisana delima Hemingwaya i Vonneguta.

Mozda nesto brzi ritam, nego na njegovim prethodnim izdanjima, ali i dalje kucna produkcija, kroz koju njegov impresivan vokal izbija u prvi plan.

Pravi biser na ovoj ploci je njegov visegodisnji koncertni hit, obrada pesme 'To Go Home', Daniel Johnstona, u kojoj se kao gost na vokalu pojavljuje kanadska folk diva Neko Case.

M. Ward - To Go Home (mp3)

Datum izlaska albuma je 22. Avgust, a izdavac vec pomenuti Merge Rec.


covek, koji je proslog proleca svirao u komsiluku, na instrumentima lokalnih muzicara, obecao je da ce ponovo doci, mozda prilika da ga vidimo i kod nas...

3 comments:

Spaceballoon said...

širiš hype i po okolišu
adju adju... hyperu stari

recenzenti said...

da...

Spaceballoon said...

skroman si nešto