Thursday, May 04, 2006

Windy City


nakon raspada The Smiths, tvrdio sam da je najbolji britanski pop bend, zapravo onaj koji je osnovao profesor matematike iz Leedsa, David Gedge. Za razliku od Morrissey/Marr uticaja, koje danas mozete cuti na svakom koraku, u slucaju The Wedding Present, i nije bas tako. Zato je pravo zadovoljstvo cuti bend, koji za svoje uzore ima, upravo njih.
U pitanju je cikaski kvartet The Scotland Yard Gospel Choir.


U osnovi pop, musko/zenski vokali, gostujuce trube (a ponekad i citav orkestar), i veliki songwriterski talenat Elia Einhorna, ipak cine ovaj bend dovoljno originalnim.


Nakon prvog albuma ' I Bet You Say That To All The Boys', koji su sami objavili, pre gotovo tri godine, bili su jos jedna od kopija glazgovskih Belle & Sebastian, danas je ipak dosta drugacije. U medjuvremenu jedan od originalnih clanova napustio je bend, sto ih nije omelo da nastave sa radom. Pesme, koje vec duze vreme sviraju na koncertima, konacno su snimljene u studiju, i trenutno traze svog izdavaca. Ukoliko sve bude kako treba, nova ploca, pojavice se do kraja leta.


Nastupi sa njihovim teenagerskim idolima Violent Femmes, pojavljivanje u FOX serijalu The OC, hvalospevi od strane frontmana The Flaming Lips, sigurno prijaju.


mozda i najbolji americki bend bez izdavaca u ovom trenutku...


The Scotland Yard Gospel Choir - Then & Not a Moment Before (mp3)

1 comment:

Anonymous said...

respect za coveka koji misli onako visoko o the wedding present.